De balans opmaken en op naar het nieuwe jaar

We maken ons langzaam op voor onze winterstop waarin we de balans op maken van het afgelopen jaar. Allereerst natuurlijk dank dat jullie weer met zoveel mensen onze modules hebben gekozen. En ja, jullie hebben gelijk, we moeten echt opschieten met nieuw aanbod. Maar wees gerust dat komt echt.

Dat gun je iemand
Waar ik super trots op ben is dat we een module persoonlijk leiderschap gemaakt hebben die je gewoon thuis kunt doen. Een module voor iedereen die niet per se met een hele groep in het N gebouw in Hengelo bij PMC wil sparren, maar wel graag over leiderschap aan het denken wordt gezet. Voor mensen die met intervisie willen beginnen of dat juist al heel lang doen en wel even wat nieuwe energie kunnen gebruiken. Een module waarvan we intern steeds zeggen: ‘dat gun je iemand’. We wachten met smart op de eerste open inschrijving en gaan ondertussen de module als maatwerktraject geven binnen een grote speciaal onderwijsstichting.

School en ouders
Overigens leggen we momenteel de laatste hand aan de module School en ouders. Ook een zelfstudie module, maar wel een met een koffer vol instrumenten om samen met je team en ouders aan de slag te gaan met ouderbetrokkenheid passend bij jouw school, team en ouders.

Maatwerktrajecten met besturen
Wat ik de afgelopen jaren wat minder heb benoemd maar wel een groot deel van ons aanbod betreft zijn de maatwerktrajecten met verschillende besturen in Twente en de Achterhoek. Een groot voordeel en het aantrekkelijke van dergelijke trajecten is dat je als directeuren collectief samen met je bestuurder rondom een herregistratiethema een maatwerk module kunt volgen. De ervaring van deelnemende directeuren is dat het samen sparren als directeuren je ook nog weer eens even nieuwe energie en elan kan geven naast de waarde van het inhoudelijk in gesprek komen.

Misverstand uit de weg
Wellicht ook goed om het misverstand uit de weg te ruimen dat de nieuwe modules nu enorm veel meer vragen van jullie in tussentijdse opdrachten. Dat valt per saldo zeker mee als je het afzet tegen de hoeveelheid punten, maar we blijven er ook alert op dat in de dagen het werk wordt gedaan. Wat wel klopt is dat er in de nieuwe modules iets meer wordt gevraagd qua lezen en dat lijkt niet altijd ieders hobby te zijn. Tegelijkertijd blijven we wel steeds zoeken naar literatuur die van meerwaarde is voor jullie beroepspraktijk.

Presentielijst en inschrijfnummer
Een praktisch punt is dat we vanaf januari 2023 te beginnen met de module Toekomstgericht onderwijs op 24 en 25 januari verplicht zijn een presentielijst bij te houden en op te voeren in het PE online register van het schoolleidersregister. Ons is verzocht deze lijsten in te voeren inclusief jullie inschrijfnummer. We gaan jullie daarom verzoeken dat nummer bij inschrijving aan ons ter beschikking te stellen, zodat we ook aan deze verplichting kunnen voldoen.

Aanwezigheid verplichting
Bijkomend gevolg is dat de aanwezigheid op alle dagen tijdens de modules via dat register zichtbaar wordt. Wellicht goed om bij inschrijving goed te kijken of je echt alle vier de dagen aanwezig kunt zijn bij de module van je keuze, om daarmee te voldoen aan de aanwezigheid verplichting.

Interessante uitdagende gastsprekers
Ik verheug me op het nieuwe jaar waarin we aftrappen met de module Toekomstgericht onderwijs met opnieuw interessante uitdagende gastsprekers, zoals Harold Bekkering en Annelies Robben.

Deel dit bericht

Bestel ons programmaboek. Geheel vrijblijvend en gratis. Kies voor inspiratie.

Kies voor PMC Herregistratie Schoolleider. Voor, door en met schoolleiders.