Leidinggeven aan verandering

Leidinggeven aan verandering

 3.000,00

Leer als leider nadenken en keuzes maken over de wijze waarop je leiding wilt geven aan veranderprocessen.


 • Herregistratiewaarde: 65 punten
 • Thema’s: Verandermanagement
 • 2 keer twee dagen (start 09:00 tot uiterlijk 17:00 uur)
 • Trainer: Willem Jan Somsen en Mirelle Schuurman (en één of meerdere gastsprekers)
 • Onderdeel van deze module is ook het bestuderen van literatuur (zelfstudie) en een eventuele verwerkingsopdracht
 • Reserveer nu. Geen directe betaling nodig

Beschrijving

Leer als leider nadenken en keuzes maken over de wijze waarop je leiding wilt geven aan veranderprocessen.

Leer in de module Leidinggeven aan verandering als leider nadenken en keuzes maken over de wijze waarop je leiding wilt geven aan veranderprocessen. Het onderwijs maakt deel uit van een dynamische maatschappij dat volgend is aan allerlei maatschappelijke ontwikkelingen.

Deze ontwikkelingen kunnen heel divers van aard zijn en vragen van jou als leidinggevende een koers die je samen met je team uit gaat zetten. Daarnaast kunnen er ook interne ambities zijn die vragen om een veranderproces binnen de school. Tijdens deze module bekijken we hoe je effectief leiding kunt geven aan een veranderproces en zoomen we in op verandering vanuit individueel, groeps- en organisatiekundig perspectief.

Een module waar je veel kunt leren vanuit de heel verschillende aangereikte inzichten op veranderen, maar je ook de mogelijkheid krijgt om jezelf verder te ontwikkelen door te werken met eigen casuïstiek en ervaring. Je ondergaat een intensief proces van bewustwording van eigen en andermans manier van omgaan met verandering. Met als resultaat dat je als leider richting kunt geven aan verandering. Dit gebruikmakend van al je inzichten, kennis en handvatten. Je krijgt energie en geeft aandacht aan het team om focus te kunnen blijven houden op de doelen. Deze module vraagt van jou als deelnemer dat je bereid bent tot reflectie en een grote mate van zelfstandigheid in onder andere het lezen van literatuur en het maken van (voorbereidende) opdrachten.

Een praktische maar tevens inhoudelijke module die aansluit bij zaken waar iedere leidinggevende in het onderwijs vroeg of laat tegen aanloopt en waarin tegelijkertijd ook op een abstractere manier naar verandering wordt gekeken.

De module Leidinggeven aan verandering  bestaat uit twee keer een tweedaagse waarbij je tijdens deze vier dagen door middel van de input van gastsprekers gaat sparren met collega-directeuren uit het hele land. Daarnaast is er ruimte om je eigen uitdagingen, eventuele vragen of expertise te delen en wordt er van deelnemers een actieve participatie verwacht.

Liever maatwerk? Dat kan! Laat van je horen!

 

 

Leerdoelen

 1. De deelnemer is geïnteresseerd in zijn eigen en andermans manier van omgaan met verandering en heeft de aspiratie zich hierin verder te verdiepen.
 2. De deelnemer heeft inzicht in en is zich bewust van zijn eigen interactie- en beïnvloedingstijl.
 3. De deelnemer is in staat effectief te reflecteren op zichzelf als veranderaar aan de hand van verschillende verandermethodieken in verschillende situaties met verschillende teams en contexten.
 4. De deelnemer is in staat te reflecteren op de cultuur van de organisatie waarin hij werkt.
 5. De deelnemer is in staat effectief te reflecteren op de fase waarin zijn team zich op dit moment bevindt en de interventies die hij als leider toe kan passen.
 6. De deelnemer reflecteert op de bronnen en mentale modellen die hij als leider inzet in verandering in eigen leven en werk. Op basis van verdiepende inzichten verkregen door reflectie bekrachtigt of herijkt hij zijn verandergedrag en reflecteert op het effect hiervan.
 7. De deelnemer reflecteert op de posities en rollen die hij bij voorkeur inneemt als initiator van verandering en als hij deze zelf ‘ondergaat’. Met behulp van nieuwe inzichten verkregen door reflectie bekrachtigt of herijkt hij zijn huidige positie en rolgedrag en reflecteert op het effect hiervan.

Programmaboek

Klik en vraag gratis aan >

Korting op overnachtingen

Wij beschikken over een prachtige trainingslocatie in Gebouw N in Hengelo. Voor een aantal van u brengt dit met zich mee dat er ver gereisd moet worden en daarom een overnachting tussen de trainingsdagen wenselijk is.

Wij waarderen het dat u bij ons in Hengelo de opleidingen komt volgen en hebben daarom aantrekkelijke afspraken met Van der Valk Hotel Enschede gemaakt. Een modern 4 sterren hotel dat qua bereikbaarheid en ligging ideaal gesitueerd is en door eerdere deelnemers erg goed wordt gewaardeerd.

Voor overnachtingen voor modules op een andere locatie dan Hengelo, mail naar administratie@pmcbv.nl.

Kortingsaanbod

Voor elke deelnemer van PMC die een overnachting bij Van der Valk Enschede boekt op de trainingsdata van de module waarvoor de deelnemer ingeschreven staat, vergoeden wij twee overnachtingen inclusief twee keer ontbijt, twee keer diner inclusief twee drankjes (binnenlands gedestilleerd). Dit totale pakket heeft een waarde van €360,- tegen de door ons afgesproken tarieven voor 2024 met het van de Valk hotel.

Mocht u tijdens uw verblijf onder of gelijk aan dit bedrag verbruiken, dan is de volledige rekening voor PMC. Extra kosten als gevolg van bijvoorbeeld een voorovernachting (in het geval van een training bestaande uit 4 trainingsdagen) of extra drankjes zijn voor eigen rekening. In die situatie vraagt Van der Valk om die extra kosten direct bij het uitchecken na de overnachting te voldoen. Let op: zij sturen dus geen rekeningen achteraf, maar willen de extra kosten gelijk incasseren.

Uiteraard kunt u alleen in aanmerking komen voor de door PMC geboden korting als u deelneemt aan een module bij PMC. De korting kan op geen enkel ander moment ingezet worden.

Deelnemers die ingeschreven staan voor een module bij PMC kunnen zelf hun overnachting voor de desbetreffende trainingsdagen reserveren door de gewenste overnachtingsdata te mailen naar: ENS-Receptie@enschede.valk.nl. Hierbij is het belangrijk dat u aangeeft dat u boekt op basis van uw deelname aan een module bij PMC.

Overnachtingen voor oriëntatie modules

Voor de oriëntatie modules (20-30 herregistratie punten) geldt dat de vóórovernachtingen vergoed kunnen worden.

Let op

Mocht u onverhoopt niet kunnen komen, denk dan aan het tijdig wijzigen of annuleren van uw reservering bij Van der Valk om annuleringskosten te voorkomen. Deze zijn namelijk voor eigen rekening.

Praktische informatie

 • Herregistratiewaarde: 65 punten
 • Prijs: €3.000,- ex. BTW
 • Thema’s: Verandermanagement
 • 2 keer twee dagen (start 09:00 tot uiterlijk 17:00 uur)
 • Trainer: Willem Jan Somsen en Mirelle Schuurman (en één of meerdere gastsprekers)
 • Onderdeel van deze module is ook het bestuderen van literatuur (zelfstudie) en een eventuele verwerkingsopdracht leerdoelen zijn een ingedikte vorm van de oorspronkelijke leerdoelen
 • Bekijk hier de actuele startdata

Titel

Ga naar de bovenkant