Oriëntatie op de rol van interim schoolleider

Oriëntatie op de rol van interim schoolleider

 1.500,00

Met de interim oriëntatie module bieden we je de kans om zicht te krijgen op verschillende vormen van tijdelijk leiderschap binnen het onderwijs. Dat kan zijn als ZZP er (zelfstandige zonder personeel) maar zou ook kunnen binnen je eigen stichting als “vliegende kiep” op verschillende scholen, of op een specifiek inhoudelijk project. Het gaat er in de dagen om dat je goed kijkt naar wat deze tijdelijke leiderschap rollen vragen in grondhouding en competenties en of dat aansluit bij wat je wilt en kunt.


 • Herregistratiewaarde: 20 punten
 • Thema’s: Wildcard
 • 2 Trainingsdagen
 • Trainer: Camiel Pas en Ferdy Masselink
 • Reserveer nu. Geen directe betaling nodig

Beschrijving

Met de module oriëntatie op de rol van interim schoolleider bieden we je de kans om zicht te krijgen op verschillende vormen van tijdelijk leiderschap binnen het onderwijs.

Dat kan zijn als ZZP er (zelfstandige zonder personeel) maar zou ook kunnen binnen je eigen stichting als “vliegende kiep” op verschillende scholen, of op een specifiek inhoudelijk project. Het gaat er in de dagen om dat je goed kijkt naar wat deze tijdelijke leiderschap rollen vragen in grondhouding en competenties en of dat aansluit bij wat je wilt en kunt.

Kortom we laten je zorgvuldig verkennen wat je eigen drives, competenties zijn, wat je al als ervaring meebrengt en hoe dat aansluit op eventuele ambities richting interim/tijdelijk leiderschap.

Met deze module geven we je de kans om jouw beeld over jouw eventuele toekomstige werkpraktijk te toetsen bij een trainer met brede ervaring in het interim werkveld.

Er is tijdens de dagen een veilige setting waarin we samen met elkaar sparren en in- en uitzoomen op de specifieke vragen en wensen van iedere deelnemer. Daarnaast daagt de trainer je via aantrekkelijke opdrachten uit om je het typische interim gereedschap eigen te maken.

Wij denken dat de module je een mooie indruk geeft van wat interim leiderschap kan zijn maar dat hetgeen je meemaakt tijdens de trainingsdagen ook in je reguliere baan als schoolleider van waarde is.

We sluiten de dagen af met een verkenning en inventarisatie van de voor jou meest waardevolle vervolgstappen, inclusief wat helpend is bij het zetten van die stappen. Voor de een zal dat een stap zijn naar een rol als interimmer inclusief de opleiding, terwijl een ander nieuwe mooie uitdagingen in zijn huidige baan heeft geïdentificeerd en daarmee verder gaat.

 

Leerdoelen

 • De deelnemer brengt onder woorden in hoeverre een rol als interim schoolleider voor hem een aantrekkelijke loopbaanstap zou kunnen zijn, gegeven zijn competenties, persoonlijkheid, ontwikkelpotentieel en bereidheid tot verder leren.
 • De deelnemer reflecteert op zijn eigen gedrag, handelen, houding en attitude in zijn beroepspraktijk in relatie tot dat wat er van een interim schoolleider gevraagd wordt in vergelijkbare situaties. Hij verwoordt op welke punten hij zich verder zou moeten ontwikkelen voor een rol als interim schoolleider en wat dit zou betekenen voor zijn loopbaankeuzes.
 • De deelnemer reflecteert op eigen beelden, denken, competenties en ontwikkeling(en) in relatie tot de door hem doorgemaakte progressie als directeur de afgelopen jaren. Hij verwoordt welke verdere ontwikkeling hij voor ogen heeft.

Programmaboek

Klik en vraag gratis aan >

Korting op overnachtingen

Wij beschikken over een prachtige trainingslocatie in Gebouw N in Hengelo. Voor een aantal van u brengt dit met zich mee dat er ver gereisd moet worden en daarom een overnachting tussen de trainingsdagen wenselijk is.

Wij waarderen het dat u bij ons in Hengelo de opleidingen komt volgen en hebben daarom aantrekkelijke afspraken met Van der Valk Hotel Enschede gemaakt. Een modern 4 sterren hotel dat qua bereikbaarheid en ligging ideaal gesitueerd is en door eerdere deelnemers erg goed wordt gewaardeerd.

Voor overnachtingen voor modules op een andere locatie dan Hengelo, mail naar administratie@pmcbv.nl.

Kortingsaanbod

Voor elke deelnemer van PMC die een overnachting bij Van der Valk Enschede boekt op de trainingsdata van de module waarvoor de deelnemer ingeschreven staat, vergoeden wij twee overnachtingen inclusief twee keer ontbijt, twee keer diner inclusief twee drankjes (binnenlands gedestilleerd). Dit totale pakket heeft een waarde van €360,- tegen de door ons afgesproken tarieven voor 2024 met het van de Valk hotel.

Mocht u tijdens uw verblijf onder of gelijk aan dit bedrag verbruiken, dan is de volledige rekening voor PMC. Extra kosten als gevolg van bijvoorbeeld een voorovernachting (in het geval van een training bestaande uit 4 trainingsdagen) of extra drankjes zijn voor eigen rekening. In die situatie vraagt Van der Valk om die extra kosten direct bij het uitchecken na de overnachting te voldoen. Let op: zij sturen dus geen rekeningen achteraf, maar willen de extra kosten gelijk incasseren.

Uiteraard kunt u alleen in aanmerking komen voor de door PMC geboden korting als u deelneemt aan een module bij PMC. De korting kan op geen enkel ander moment ingezet worden.

Deelnemers die ingeschreven staan voor een module bij PMC kunnen zelf hun overnachting voor de desbetreffende trainingsdagen reserveren door de gewenste overnachtingsdata te mailen naar: ENS-Receptie@enschede.valk.nl. Hierbij is het belangrijk dat u aangeeft dat u boekt op basis van uw deelname aan een module bij PMC.

Overnachtingen voor oriëntatie modules

Voor de oriëntatie modules (20-30 herregistratie punten) geldt dat de vóórovernachtingen vergoed kunnen worden.

Let op

Mocht u onverhoopt niet kunnen komen, denk dan aan het tijdig wijzigen of annuleren van uw reservering bij Van der Valk om annuleringskosten te voorkomen. Deze zijn namelijk voor eigen rekening.

Praktische informatie

 • Herregistratiewaarde: 20 punten
 • Prijs: €1500,- ex. BTW
 • Thema: Wildcard
 • 2 Trainingsdagen
 • Trainer: Camiel Pas
 • Bij inschrijving voor meerdere oriëntatiemodules die aansluitend plaatsvinden, bieden wij kortingsmogelijkheden op je overnachtingen. Neem contact met ons op voor meer informatie.
 • Bekijk hier de actuele startdata
Ga naar de bovenkant