Oriëntatie op de rol van bestuurder

Oriëntatie op de rol van bestuurder

 1.750,00

9 op voorraad

Met de oriëntatie module bestuurder nemen we je mee in het werk van een onderwijsbestuurder. Vanzelfsprekend ziet die functie er bij verschillende besturen anders uit. Tijdens de twee dagen zoomen we in op de verschillende rollen waaraan iedere bestuurder uitvoering geeft. Wij laten je zien en deels ook ervaren wat die rollen zijn en wat dit van je vraagt.


 • Herregistratiewaarde: 30 punten
 • Thema’s: Wildcard
 • 2  trainingsdagen
 • Trainer: Camiel Pas
 • Reserveer nu. Geen directe betaling nodig

Beschrijving

Met de oriëntatie module op de rol van bestuurder nemen we je mee in het werk van een onderwijsbestuurder

Vanzelfsprekend ziet die functie er bij verschillende besturen anders uit. Tijdens de twee dagen zoomen we in op de verschillende rollen waaraan iedere bestuurder uitvoering geeft. Wij laten je zien en deels ook ervaren wat die rollen zijn en wat dit van je vraagt. We maken daarbij dankbaar gebruik van een zeer ervaren bestuurder die op verschillende momenten als trainer aanwezig zal zijn. Hij zal ervaringen met jullie delen, maar ook casuïstiek met jullie bespreken om inzicht te geven in wat er allemaal bij deze functie komt kijken.

Natuurlijk hebben we ook aandacht voor dat wat je zelf al aan ervaring en competenties te bieden hebt en verkennen we je ambitie en drives. We zorgen natuurlijk voor een veilige setting waarin het met elkaar sparren vanuit casuïstiek en/of jullie specifieke vragen, helpend is om tot een zorgvuldige afweging te komen in hoeverre je de rol als bestuurder als mogelijk carrièreperspectief aantrekkelijk vindt.

Waar we in al onze oriëntatie modules belang aan hechten is dat de module je als persoon moet helpen bij het scherp krijgen wat een mooie volgende carrière stap kan zijn, ook als dat niet per se de stap naar het zijn van bestuurder is.

Op het einde van de twee dagen heb je denken wij helder of de functie van bestuurder een aantrekkelijk perspectief is voor jou en wat jij daar mogelijk nog in te doen hebt, of dat je toch meer affiniteit hebt met een andere loopbaanmogelijkheid. We helpen je graag met het verkennen en selecteren van de stappen die je nu al kunt gaan zetten.

 

Leerdoelen

 • De deelnemer brengt onder woorden in hoeverre een rol als bestuurder voor hem een aantrekkelijke loopbaanstap zou kunnen zijn, gegeven zijn competenties, persoonlijkheid, ontwikkelpotentieel en bereidheid tot verder leren.
 • De deelnemer reflecteert op de trainerscompetenties en trainersvaardigheden die hij binnen zijn school en bestuur inzet. Hij verwoordt op welke punten hij zich verder zou moeten ontwikkelen voor een rol als trainer en wat dit zou betekenen voor zijn loopbaankeuzes.
 • De deelnemer reflecteert op zijn ambities, drives, talenten aangaande het geven van een training binnen de eigen school of bestuurlijke omgeving. Hij verwoordt op welke punten hij zich verder zou moeten ontwikkelen voor een rol als trainer en wat dit zou betekenen voor zijn loopbaankeuzes.

Programmaboek

Klik en vraag gratis aan >

Korting op overnachtingen

Wij beschikken over een prachtige trainingslocatie in Gebouw N in Hengelo. Voor een aantal van u brengt dit met zich mee dat er ver gereisd moet worden en daarom een overnachting tussen de trainingsdagen wenselijk is.

Wij waarderen het dat u bij ons in Hengelo de opleidingen komt volgen en hebben daarom aantrekkelijke afspraken met Van der Valk Hotel Enschede gemaakt. Een modern 4 sterren hotel dat qua bereikbaarheid en ligging ideaal gesitueerd is en door eerdere deelnemers erg goed wordt gewaardeerd.

Voor overnachtingen voor modules op een andere locatie dan Hengelo, mail naar administratie@pmcbv.nl.

Kortingsaanbod

Voor elke deelnemer van PMC die een overnachting bij Van der Valk Enschede boekt op de trainingsdata van de module waarvoor de deelnemer ingeschreven staat, vergoeden wij twee overnachtingen inclusief twee keer ontbijt, twee keer diner inclusief twee drankjes (binnenlands gedestilleerd). Dit totale pakket heeft een waarde van €360,- tegen de door ons afgesproken tarieven voor 2024 met het van de Valk hotel.

Mocht u tijdens uw verblijf onder of gelijk aan dit bedrag verbruiken, dan is de volledige rekening voor PMC. Extra kosten als gevolg van bijvoorbeeld een voorovernachting (in het geval van een training bestaande uit 4 trainingsdagen) of extra drankjes zijn voor eigen rekening. In die situatie vraagt Van der Valk om die extra kosten direct bij het uitchecken na de overnachting te voldoen. Let op: zij sturen dus geen rekeningen achteraf, maar willen de extra kosten gelijk incasseren.

Uiteraard kunt u alleen in aanmerking komen voor de door PMC geboden korting als u deelneemt aan een module bij PMC. De korting kan op geen enkel ander moment ingezet worden.

Deelnemers die ingeschreven staan voor een module bij PMC kunnen zelf hun overnachting voor de desbetreffende trainingsdagen reserveren door de gewenste overnachtingsdata te mailen naar: ENS-Receptie@enschede.valk.nl. Hierbij is het belangrijk dat u aangeeft dat u boekt op basis van uw deelname aan een module bij PMC.

Overnachtingen voor oriëntatie modules

Voor de oriëntatie modules (20-30 herregistratie punten) geldt dat de vóórovernachtingen vergoed kunnen worden.

Let op

Mocht u onverhoopt niet kunnen komen, denk dan aan het tijdig wijzigen of annuleren van uw reservering bij Van der Valk om annuleringskosten te voorkomen. Deze zijn namelijk voor eigen rekening.

Praktische informatie

 • Herregistratiewaarde: 30 punten
 • Prijs: €1750,- ex. BTW
 • Thema: Wildcard
 • 2 Trainingsdagen
 • Trainer: Camiel Pas
 • Bij inschrijving voor meerdere oriëntatiemodules die aansluitend plaatsvinden, bieden wij kortingsmogelijkheden op je overnachtingen. Neem contact met ons op voor meer informatie.
 • Bekijk hier de actuele startdata
Ga naar de bovenkant