Regie en Strategie

Regie en Strategie

 2.750,00

In de module Regie en strategie leer je wat het betekent om inhoudelijk de regie te nemen over je school. En belangrijker nog: om de regie te houden. Maar je ervaart ook dat kennis verkrijgen over het strategie proces voorwaardelijk is om te weten waar en hoe je regie in kunt vullen op jouw school en/of stichting. Een module die je uitdaagt om de theorie te vertalen naar je eigen praktijk.


 • Herregistratiewaarde: 55 punten
 • Thema: Onderwijsinrichting en schoolorganisatie
 • 2 keer twee dagen (start 09:00 tot uiterlijk 17:00 uur)
 • Trainer: Camiel Pas (en één of meerdere gastsprekers)
 • Individueel inschrijven of als bestuur voor 1 of meerdere modules
 • Onderdeel van deze module is ook het bestuderen van literatuur (zelfstudie) en een eventuele verwerkingsopdracht
 • Reserveer nu. Geen directe betaling nodig

Beschrijving

Je leert in de module Regie en Strategie wat het betekent om inhoudelijk de regie over je school te nemen. En belangrijker nog: Om de regie te houden.

In de module Regie en strategie word je meegenomen op strategiesafari met als bedoeling je vertrouwd te laten worden met het op een strategische manier kijken naar je eigen schoolorganisatie en/of stichting. Tijdens onze verkenning verwerken we een aantal belangrijke kennisdomeinen zoals: achtergronden en kenmerken van maatschappelijk sociaal politiek beleid en de doorvertaling daarvan naar een Social Profit Canvas, een intensieve verkenning van strategie scholen als opmaat naar het zelf aan de slag gaan met het daadwerkelijk invullen van een Social Profit Canvas, een verkenning van je eigen rol als strategisch leider/regisseur, organisatiestructuren, aansturing en coördinatie van mensen en processen, de communicatieprocessen en het bouwen van interne en externe netwerken.

Liever maatwerk? Dat kan! Laat van je horen!

 

 

 

ERVARINGEN VAN DEELNEMERS

“Waarom ik PMC zou aanraden bij mijn collega’s? Om de fijne sfeer die er is, de goede inhoudelijke dagen en de directe relatie en bruikbaarheid voor de praktijk.”

“Een erg prettige nascholing die goed aansluit bij de vragen & thema’s in het onderwijs.”

“Een goed verzorgde, prikkelende en motiverende module waarbij er ruimte is om de vertaling naar de eigen praktijk te maken.”

Leerdoelen

Lees de doelen ook in ons programmaboek.

 • De schoolleider vult het Social Profit Canvas in als onderlegger om tot afgewogen strategische keuzes te komen over welke impact hij met zijn school wil maken.
 • De schoolleider heeft kennis van over welke vaardigheden transformationele leiders dienen te beschikken.
 • De schoolleider is in staat effectief te reflecteren op zijn/haar vaardigheden als schoolleider/transformationeel leider voor het doorvoeren van en verantwoordelijk zijn voor veranderingen met betrekking tot het beleid en de strategie van de organisatie. Op basis van de vaardigheden waarover een transformationeel leider dient te beschikken verwoordt hij zijn sterke en zwakke punten. Op basis van de vaardigheden waarover een transformationeel leider dient te beschikken verwoordt hij op welke punten hij zich verder gaat ontwikkelen en wat dit betekent voor zijn praktijk.
 • De schoolleider reflecteert naar aanleiding van eerder doorgevoerde veranderingen op zijn vaardigheden als schoolleider/transformationeel leider wat betreft het doorvoeren van en verantwoordelijk zijn voor veranderingen met betrekking tot het beleid en de strategie van de organisatie. Hij kan verwoorden hoe hij zijn vaardigheden als schoolleider/transformationeel leider ontwikkeld heeft en of dit voldoet aan wat hij voor ogen had.
 • De schoolleider reflecteert op de strategie van zijn organisatie, op basis van welk gedachtengoed de strategie van zijn organisatie gebaseerd is en de invloed daarvan op zijn handelen als leider en de school. Hij verwoordt welke ontwikkeling hij op basis van eerder verworven kennis over strategisch management hierin voor zichzelf en de organisatie ziet.

Programmaboek

Klik en vraag gratis aan >

Korting op overnachtingen

Wij beschikken over een prachtige trainingslocatie in Gebouw N in Hengelo. Voor een aantal van u brengt dit met zich mee dat er ver gereisd moet worden en daarom een overnachting tussen de trainingsdagen wenselijk is.

Wij waarderen het dat u bij ons in Hengelo de opleidingen komt volgen en hebben daarom aantrekkelijke afspraken met Van der Valk Hotel Enschede gemaakt. Een modern 4 sterren hotel dat qua bereikbaarheid en ligging ideaal gesitueerd is en door eerdere deelnemers erg goed wordt gewaardeerd.

Voor overnachtingen voor modules op een andere locatie dan Hengelo, mail naar administratie@pmcbv.nl.

Kortingsaanbod

Voor elke deelnemer van PMC die een overnachting bij Van der Valk Enschede boekt op de trainingsdata van de module waarvoor de deelnemer ingeschreven staat, vergoeden wij twee overnachtingen inclusief twee keer ontbijt, twee keer diner inclusief twee drankjes (binnenlands gedestilleerd). Dit totale pakket heeft een waarde van €360,- tegen de door ons afgesproken tarieven voor 2024 met het van de Valk hotel.

Mocht u tijdens uw verblijf onder of gelijk aan dit bedrag verbruiken, dan is de volledige rekening voor PMC. Extra kosten als gevolg van bijvoorbeeld een voorovernachting (in het geval van een training bestaande uit 4 trainingsdagen) of extra drankjes zijn voor eigen rekening. In die situatie vraagt Van der Valk om die extra kosten direct bij het uitchecken na de overnachting te voldoen. Let op: zij sturen dus geen rekeningen achteraf, maar willen de extra kosten gelijk incasseren.

Uiteraard kunt u alleen in aanmerking komen voor de door PMC geboden korting als u deelneemt aan een module bij PMC. De korting kan op geen enkel ander moment ingezet worden.

Deelnemers die ingeschreven staan voor een module bij PMC kunnen zelf hun overnachting voor de desbetreffende trainingsdagen reserveren door de gewenste overnachtingsdata te mailen naar: ENS-Receptie@enschede.valk.nl. Hierbij is het belangrijk dat u aangeeft dat u boekt op basis van uw deelname aan een module bij PMC.

Overnachtingen voor oriëntatie modules

Voor de oriëntatie modules (20-30 herregistratie punten) geldt dat de vóórovernachtingen vergoed kunnen worden.

Let op

Mocht u onverhoopt niet kunnen komen, denk dan aan het tijdig wijzigen of annuleren van uw reservering bij Van der Valk om annuleringskosten te voorkomen. Deze zijn namelijk voor eigen rekening.

Praktische informatie

 • Herregistratiewaarde: 55 punten;
 • Thema: Onderwijsinrichting en schoolorganisatie
 • 2 keer twee dagen (start 09:00 tot uiterlijk 17:00 uur);
 • Trainer: Camiel Pas (en één of meerdere gastsprekers);
 • Onderdeel van deze module is ook het bestuderen van literatuur (zelfstudie) en een eventuele verwerkingsopdracht;
 • Reserveer nu. Geen directe betaling nodig;
 • Individueel inschrijven of als bestuur voor 1 of meerdere modules;
 • Deze module is ook op maat te volgen;
 • Prijs: €2.750;
 • Bekijk hier de actuele startdata

Titel

Ga naar de bovenkant