Oriëntatie op de rol van adviseur

Oriëntatie op de rol van adviseur

 1.500,00

9 op voorraad

Met de oriëntatie module op adviseur hebben we een unieke mogelijkheid om je te laten ervaren wat de zeer uitdagende functie binnen het onderwijsveld kan inhouden. Een functie die je als zzp’er zou kunnen doen maar natuurlijk ook eventueel naast je rol als directeur.


  • Herregistratiewaarde: 25 punten
  • Thema’s: Wildcard
  • 2  trainingsdagen
  • Trainer: Camiel Pas
  • Reserveer nu. Geen directe betaling nodig

Beschrijving

Met onze oriëntatie modules geven we je de kans om jouw beeld over jouw eventuele toekomstige werkpraktijk te toetsen bij mensen afkomstig uit de praktijk.

Met de oriëntatie module op adviseur hebben we een unieke mogelijkheid om je te laten ervaren wat de zeer uitdagende functie binnen het onderwijsveld kan inhouden. Een functie die je als zzp’er zou kunnen doen maar natuurlijk ook eventueel naast je rol als directeur. Voor deze dagen kiezen wij voor het verkennen van het perspectief van de inhoudelijke onderwijsadviseur en/of die van organisatieadviseur omdat we denken dat dit het best aansluit bij het directeurschap.

In de dagen staan we zowel stil bij de rollen van een adviseur maar ook bij het instrumentarium dat de adviseur kan inzetten om opdrachtgevers bij te staan in de (ontwikkelvraagstukken) die zij ervaren. Om je daarnaast een beeld te geven van de vraagstukken waaraan een (inhoudelijke) onderwijsadviseur werkt, wil ik je samen met een collega adviseur meenemen in de vraagstukken die in de afgelopen jaren als casuïstiek aan ons zijn voorgelegd als adviseur. Je zal hierbij ervaren dat advieswerk in essentie altijd draait om de driehoek: de mensen, de organisatie en de inhoud van het werk. Zo opgeschreven lijkt dat relatief eenvoudig, maar als adviseur moet je en een scherp oog ontwikkelen om te zien wat anderen nog niet gezien hebben, te horen wat er niet gezegd wordt maar wel relevant is en woorden te geven aan dat wat aandacht vraagt.

Wij hopen dat we met deze intro je enthousiast hebben weten te maken voor het adviseurschap maar weten dat veel van wat we bespreken ook in je rol als directeur van waarde is omdat het je nog weer een andere wijze van kijken biedt naar mensen die samenwerken in een organisatie om hun doelen te realiseren.

Leerdoelen

  • De deelnemer brengt onder woorden in hoeverre een rol als adviseur voor hem een aantrekkelijke loopbaanstap zou kunnen zijn, gegeven zijn competenties, persoonlijkheid, ontwikkelpotentieel en bereidheid tot verder leren.
  • De deelnemer reflecteert op zijn ambities, drives, talenten en competenties aangaande het voeren van adviesgesprekken en het werken aan adviesvraagstukken binnen de eigen school of bestuurlijke omgeving. Hij verwoordt op welke punten hij zich verder zou moeten ontwikkelen voor een rol als adviseur en wat dit zou betekenen voor zijn loopbaankeuzes.
  • De deelnemer reflecteert op het eigen gedrag, handelen, houding en attitude als het gaat om het voeren van adviesgesprekken en het werken aan adviesvraagstukken binnen de eigen school of bestuurlijke omgeving. Hij verwoordt op welke punten hij zich verder zou moeten ontwikkelen voor een rol als adviseur en wat dit zou betekenen voor zijn loopbaankeuzes.

Programmaboek

Klik en vraag gratis aan >

Korting op overnachtingen

Wij beschikken over een prachtige trainingslocatie in Gebouw N in Hengelo. Voor een aantal van u brengt dit met zich mee dat er ver gereisd moet worden en daarom een overnachting tussen de trainingsdagen wenselijk is.

Wij waarderen het dat u bij ons in Hengelo de opleidingen komt volgen en hebben daarom aantrekkelijke afspraken met Van der Valk Hotel Enschede gemaakt. Een modern 4 sterren hotel dat qua bereikbaarheid en ligging ideaal gesitueerd is en door eerdere deelnemers erg goed wordt gewaardeerd.

Voor overnachtingen voor modules op een andere locatie dan Hengelo, mail naar administratie@pmcbv.nl.

Kortingsaanbod

Voor elke deelnemer van PMC die een overnachting bij Van der Valk Enschede boekt op de trainingsdata van de module waarvoor de deelnemer ingeschreven staat, vergoeden wij twee overnachtingen inclusief twee keer ontbijt, twee keer diner inclusief twee drankjes (binnenlands gedestilleerd). Dit totale pakket heeft een waarde van €360,- tegen de door ons afgesproken tarieven voor 2024 met het van de Valk hotel.

Mocht u tijdens uw verblijf onder of gelijk aan dit bedrag verbruiken, dan is de volledige rekening voor PMC. Extra kosten als gevolg van bijvoorbeeld een voorovernachting (in het geval van een training bestaande uit 4 trainingsdagen) of extra drankjes zijn voor eigen rekening. In die situatie vraagt Van der Valk om die extra kosten direct bij het uitchecken na de overnachting te voldoen. Let op: zij sturen dus geen rekeningen achteraf, maar willen de extra kosten gelijk incasseren.

Uiteraard kunt u alleen in aanmerking komen voor de door PMC geboden korting als u deelneemt aan een module bij PMC. De korting kan op geen enkel ander moment ingezet worden.

Deelnemers die ingeschreven staan voor een module bij PMC kunnen zelf hun overnachting voor de desbetreffende trainingsdagen reserveren door de gewenste overnachtingsdata te mailen naar: ENS-Receptie@enschede.valk.nl. Hierbij is het belangrijk dat u aangeeft dat u boekt op basis van uw deelname aan een module bij PMC.

Overnachtingen voor oriëntatie modules

Voor de oriëntatie modules (20-30 herregistratie punten) geldt dat de vóórovernachtingen vergoed kunnen worden.

Let op

Mocht u onverhoopt niet kunnen komen, denk dan aan het tijdig wijzigen of annuleren van uw reservering bij Van der Valk om annuleringskosten te voorkomen. Deze zijn namelijk voor eigen rekening.

Praktische informatie

Titel

Ga naar de bovenkant