Zelfstudie module Persoonlijk leiderschap

Zelfstudie module Persoonlijk leiderschap

 2.500,00

11 op voorraad

Deze module biedt jou de kans om aan jouw persoonlijk leiderschap te werken waar en wanneer jij dat wilt. Een aantrekkelijke korting van 10% is mogelijk indien je je inschrijft met je nieuwe of bestaande intervisiegroep (minimaal 4 personen). Neem hiervoor contact met ons op. Het is uiteraard ook mogelijk om je individueel in te schrijven.


 • Herregistratiewaarde: 60 punten
 • Thema’s: Persoonlijk Leiderschap
 • Studiebelasting: 97 uur, daar zit zowel de verwerking van opdrachten, de intervisiemomenten als de contactmomenten met de trainer in. Hiervoor kun je zelf een planning maken hoeveel tijd je in welke periode gedurende het jaar kunt en wilt investeren
 • Let op: het is de bedoeling dat je ofwel je eigen intervisiegroep samenstelt ofwel de intervisiegroep waar je deel van uitmaakt benut in het traject. Vanzelfsprekend mag je je ook met alle leden van je eigen intervisiegroep inschrijven.
 • Trainer: Camiel Pas
 • Locatie thuis/school/vakantiehuisje
 • Reserveer nu. Geen directe betaling nodig
 • Startdata in overleg

Beschrijving

Werken aan mijn persoonlijk leiderschap waar en wanneer ik dat wil

Deze module biedt jou de kans om aan jouw persoonlijk leiderschap te werken waar en wanneer jij dat wilt. Je ontvangt van ons uitdagende, inhoudelijke en reflectieve opdrachten en literatuur. Vervolgens plan je zelf op welk moment en op welke plek je met deze module aan de slag gaat. In uiterlijk 1 jaar doorloop je alle opdrachten, waarbij je op vaste momenten tussen de opdrachten door online contactmomenten hebt met de begeleider van de module. Samen neem je jouw bevindingen en voortgang door.

Je gaat je zelf verdiepen in wie jij bent als persoon, wat jouw talenten en ontwikkelpunten zijn, hoe je deze verder kunt ontwikkelen en productief in kunt zetten tijdens je werk en welke ambitie je hebt en hoe je daar vorm aangeeft. Daarnaast kijk je naar hoe jij jezelf neerzet en welke rol/positie jij aanneemt in de netwerken waar jij onderdeel van bent.

Naast de contactmomenten met de begeleider van de module, maak je gedurende de module ook gebruik van intervisie als methodiek om te sparren met collegae en actief feedback op jouw bevindingen op te halen. Door middel van het bestuderen van literatuur en toelichting in het ontvangen materiaal verwerf je de benodigde kennis om zelf intervisiebijeenkomsten te kunnen organiseren. Tijdens deze bijeenkomsten ga je met een door jou samengestelde intervisiegroep je huidige realiteit/actuele casuïstiek en opgedane inzichten alsmede door ons ingebrachte inhoudelijke thema’s verkennen.

Je kunt zelf een intervisiegroep samenstellen of vanuit een al bestaande groep deelnemen. Op die manier hoef je niet te wachten op andere deelnemers die zich inschrijven, maar kun je zelf het moment kiezen waarop je wilt beginnen.

Overigens hoeven de andere mensen uit de intervisiegroep niet deel te nemen aan het traject, dat mag en is fijn, maar zeker niet verplicht. Ook als mensen uit de intervisiegroep niet aan de opleiding deelnemen voorzien we ze wel van materiaal rondom de intervisie en de opdrachten die jij als deelnemer vanuit het traject hebt gekregen.

Uiteraard zijn de te maken opdrachten voorzien van een instructie en achtergrondinformatie, zijn er contactmogelijkheden met de begeleider bij vragen of onduidelijkheden en worden voortgang en ontwikkeling gemonitord gedurende vaste online contactmomenten. De module wordt afgesloten met een afrondend gesprek met de begeleider.

Heb je vragen? Geen probleem. Laat van je horen!

 

 

Leerdoelen

 1. De deelnemer is geïnteresseerd in wie hij is als persoon en als leider en heeft de aspiratie zich hierin verder te verdiepen.
 2. De deelnemer reflecteert op wie hij is al persoon en leider in relatie tot zijn huidige functioneren en gemaakte loopbaankeuzes. Op basis van verdiepte inzichten verkregen door reflectie komt hij tot een nieuwe herijking van zijn ambitie en doelen met betrekking tot leiderschap en bewerkstelligt deze en reflecteert op de voortgang hiervan.
 3. De deelnemer reflecteert op de positie en rollen die hij en zijn teamleden in het professionele en/of persoonlijke netwerk/systeem innemen. Aan de hand van nieuwe inzichten verkregen door reflectie bekrachtigt of herijkt hij zijn en de teamleden hun huidige positie/rol(len) en reflecteert hij op het effect hiervan.
 4. De deelnemer reflecteert op de diepgang van zijn eigen introspectie tijdens de intervisiebijeenkomsten. Aan de hand van nieuwe inzichten verkregen door reflectie bekrachtigt of herijkt hij zijn gedrag en/of handelen en reflecteert hij op het effect hiervan.

Programmaboek

Klik en vraag gratis aan >

Samen met jouw Intervisiegroep

Wat maakt het inschrijven als complete intervisiegroep voor de module persoonlijk leiderschap voor jou wellicht ook de perfecte keuze.

 • Je kunt je individueel inschrijven of met je eigen vertrouwde intervisiegroep, waar je van weet wat je aan elkaar hebt en waarvan iedereen elkaars achtergronden en werkplek kent waardoor je makkelijk tot waardevolle gesprekken kunt komen.
 • Je kunt je inschrijven met zelfgekozen collegae met wie jij je prettig en vertrouwd voelt, waar je van weet wat je aan elkaar hebt en waarvan iedereen elkaars achtergronden en werkplek kent waardoor je makkelijk tot waardevolle gesprekken kunt komen.
 • Deze 60 punten module vraagt om een best forse tijdsinvestering van in het totaal 97 uren. Echter, 20 uren daarvan betreft intervisie (voorbereiding, uitvoering reflectie) waarmee je toekomstige intervisie uren toch ook meetellen in de te behalen herregistratiepunten.
 • Wij bieden je als bestaande of nieuwe intervisiegroep (nieuwe) inhoudelijke gespreksonderwerpen/thema’s en achtergrondkennis over intervisie, waarmee je net weer even vanuit een nieuwe en/of andere energie aan het werk gaat met elkaar.
 • De module nodigt jullie als deelnemers uit om fundamenteel stil te staan bij eigen leiderschap, wensen, talenten en ambitie. Hoe waardevol als je intervisiegenoten ook na het traject je sparringpartners blijven in het realiseren van je doelen.
 • Als je met meerdere intervisiegroepen uit 1 bestuur meedoet heb je niet alleen wat te bespreken met elkaar tijdens de intervisie, maar weten wij zeker dat je directeurenoverleg ook een boost krijgt door de transfer vanuit de module naar jullie werkpraktijk.

Niet als groep inschrijven kan natuurlijk ook maar we wilden je wel even attenderen op de mogelijke voordelen van het inschrijven als groep, waarbij we de 10% korting nog geen eens genoemd hebben.

Korting op overnachtingen

Wij beschikken over een prachtige trainingslocatie in Gebouw N in Hengelo. Voor een aantal van u brengt dit met zich mee dat er ver gereisd moet worden en daarom een overnachting tussen de trainingsdagen wenselijk is.

Wij waarderen het dat u bij ons in Hengelo de opleidingen komt volgen en hebben daarom aantrekkelijke afspraken met Van der Valk Hotel Enschede gemaakt. Een modern 4 sterren hotel dat qua bereikbaarheid en ligging ideaal gesitueerd is en door eerdere deelnemers erg goed wordt gewaardeerd.

Voor overnachtingen voor modules op een andere locatie dan Hengelo, mail naar administratie@pmcbv.nl.

Kortingsaanbod

Voor elke deelnemer van PMC die een overnachting bij Van der Valk Enschede boekt op de trainingsdata van de module waarvoor de deelnemer ingeschreven staat, vergoeden wij twee overnachtingen inclusief twee keer ontbijt, twee keer diner inclusief twee drankjes (binnenlands gedestilleerd). Dit totale pakket heeft een waarde van €360,- tegen de door ons afgesproken tarieven voor 2024 met het van de Valk hotel.

Mocht u tijdens uw verblijf onder of gelijk aan dit bedrag verbruiken, dan is de volledige rekening voor PMC. Extra kosten als gevolg van bijvoorbeeld een voorovernachting (in het geval van een training bestaande uit 4 trainingsdagen) of extra drankjes zijn voor eigen rekening. In die situatie vraagt Van der Valk om die extra kosten direct bij het uitchecken na de overnachting te voldoen. Let op: zij sturen dus geen rekeningen achteraf, maar willen de extra kosten gelijk incasseren.

Uiteraard kunt u alleen in aanmerking komen voor de door PMC geboden korting als u deelneemt aan een module bij PMC. De korting kan op geen enkel ander moment ingezet worden.

Deelnemers die ingeschreven staan voor een module bij PMC kunnen zelf hun overnachting voor de desbetreffende trainingsdagen reserveren door de gewenste overnachtingsdata te mailen naar: ENS-Receptie@enschede.valk.nl. Hierbij is het belangrijk dat u aangeeft dat u boekt op basis van uw deelname aan een module bij PMC.

Overnachtingen voor oriëntatie modules

Voor de oriëntatie modules (20-30 herregistratie punten) geldt dat de vóórovernachtingen vergoed kunnen worden.

Let op

Mocht u onverhoopt niet kunnen komen, denk dan aan het tijdig wijzigen of annuleren van uw reservering bij Van der Valk om annuleringskosten te voorkomen. Deze zijn namelijk voor eigen rekening.

Praktische informatie

 • Herregistratiewaarde: 60 punten
 • Prijs: €2.500,- ex. BTW
 • Thema: Persoonlijke ontwikkeling
 • Let op: het is de bedoeling dat je ofwel je eigen intervisiegroep samenstelt ofwel de intervisiegroep waar je deel van uitmaakt benut in het traject. Vanzelfsprekend mag je je ook met alle leden van je eigen intervisiegroep inschrijven
 • Trainer: Camiel Pas (en één of meerdere gastsprekers)
 • De totale studiebelasting voor deze zelfstudie module bedraagt 97 uur, daar zit zowel de verwerking van opdrachten, de intervisiemomenten als de contactmomenten met de trainer in.
 • Hiervoor kun je zelf een planning maken hoeveel tijd je in welke periode gedurende het jaar kunt en wilt investeren.
 • Na aanmelding wordt er telefonisch contact met u opgenomen om de module nader toe te lichten en maken we afspraken voor het toesturen van materiaal en het plannen van de online begeleiding en reflectie momenten.
 • Bekijk hier de actuele startdata

Titel

Ga naar de bovenkant