Teamontwikkeling en Begeleiding II

Teamontwikkeling en Begeleiding II

 3.000,00

Hoe kan ik door te investeren in mijn team, de school op een nog hoger plan brengen?


 • Herregistratiewaarde: 55 punten
 • 2 keer twee dagen (start 09:00 tot uiterlijk 17:00 uur)
 • Trainer: Camiel Pas
 • Individueel inschrijven of als bestuur voor 1 of meerdere modules
 • Teamontwikkeling en begeleiding deel I en deel II zijn afzonderlijk van elkaar te volgen. Wij vinden het prettig als je voor aanmelding contact met ons opneemt om te verkennen welke module het beste aansluit bij jou dan wel het team.
 • Onderdeel van deze module is ook het bestuderen van literatuur (zelfstudie)
 • Reserveer nu. Geen directe betaling nodig

Beschrijving

Interveniëren op de teamontwikkeling.

In de module Teamontwikkeling en begeleiding II ga je echt met je team aan de slag om samen verder te komen. Dit vanuit het als schoolleider doen van een waarderend onderzoek binnen je team om vanuit daar de ontwikkeling van je team en je school naar een nog hoger plan te brengen. We ondersteunen je bij iedere stap in het proces. Dit proces begint bij het uitdenken en uitvoeren van een onderzoek in je team/school. Van daaruit kom je tot een gedegen verander- en/of verbeterplan en vervolgens ga je aan de slag met het initiëren en implementeren en monitoren en evalueren van het verander en-/of verbeterplan. We voorzien je van kennis, voorbeelden en sparren met je over hoe je als leider het verschil gaat maken en hoe je door je manier van aanwezig zijn als schoolleider binnen de school kan laten zien waar je voor staat en wat je daarin ook van jezelf en alle betrokkenen binnen de school vraagt. We bieden support en laten je kennis maken met verschillende invalshoeken voor onderzoek en interventies.

Wil je een maatwerk aanbod? Dat kan! Laat van je horen!

 

 

 

 

Leerdoelen

(Integrale doelen leest u in ons programmaboek)

 • De schoolleider analyseert de ontwikkeluitdagingen in zijn team als het gaat om wat maakt dat het team nog niet optimaal functioneert.
 • De schoolleider is in staat om een bij zijn school/team passend verander- en/of verbetertraject te ontwerpen. Dit vanuit een diep inzicht in dat wat maakt dat het team nog niet optimaal functioneert.
 • De schoolleider is in staat om een bij zijn school/team passend verander- en/of verbetertraject te initiëren en te implementeren. Dit vanuit een diep inzicht in dat wat maakt dat het team nog niet optimaal functioneert.
 • De schoolleider is in staat om een bij zijn school/team passend verander- en/of verbetertraject te monitoren. Dit vanuit een diep inzicht in dat wat maakt dat het team nog niet optimaal functioneert.
 • De schoolleider laat in de manier van aanwezig zijn (presenteren en profileren) binnen de school zien waar hij met zijn leiderschap voor staat en wat hij daarin ook van zichzelf en alle betrokkenen binnen de school vraagt.
 • De schoolleider heeft zicht op daar waar er andere energie, expertise, aanpakken nodig zijn dan hij zelf beschikbaar heeft en weet hoe hij dit kan organiseren.
 • De schoolleider weet hoe eigen professionele tegenspraak te organiseren alsmede hoe de juiste steun en support te krijgen als leider in complexe leiderschapsprocessen.

Programmaboek

Klik en vraag gratis aan >

Korting op overnachtingen

Wij beschikken over een prachtige trainingslocatie in Gebouw N in Hengelo. Voor een aantal van u brengt dit met zich mee dat er ver gereisd moet worden en daarom een overnachting tussen de trainingsdagen wenselijk is.

Wij waarderen het dat u bij ons in Hengelo de opleidingen komt volgen en hebben daarom aantrekkelijke afspraken met Van der Valk Hotel Enschede gemaakt. Een modern 4 sterren hotel dat qua bereikbaarheid en ligging ideaal gesitueerd is en door eerdere deelnemers erg goed wordt gewaardeerd.

Voor overnachtingen voor modules op een andere locatie dan Hengelo, mail naar administratie@pmcbv.nl.

Kortingsaanbod

Voor elke deelnemer van PMC die een overnachting bij Van der Valk Enschede boekt op de trainingsdata van de module waarvoor de deelnemer ingeschreven staat, vergoeden wij twee overnachtingen inclusief twee keer ontbijt, twee keer diner inclusief twee drankjes (binnenlands gedestilleerd). Dit totale pakket heeft een waarde van €360,- tegen de door ons afgesproken tarieven voor 2024 met het van de Valk hotel.

Mocht u tijdens uw verblijf onder of gelijk aan dit bedrag verbruiken, dan is de volledige rekening voor PMC. Extra kosten als gevolg van bijvoorbeeld een voorovernachting (in het geval van een training bestaande uit 4 trainingsdagen) of extra drankjes zijn voor eigen rekening. In die situatie vraagt Van der Valk om die extra kosten direct bij het uitchecken na de overnachting te voldoen. Let op: zij sturen dus geen rekeningen achteraf, maar willen de extra kosten gelijk incasseren.

Uiteraard kunt u alleen in aanmerking komen voor de door PMC geboden korting als u deelneemt aan een module bij PMC. De korting kan op geen enkel ander moment ingezet worden.

Deelnemers die ingeschreven staan voor een module bij PMC kunnen zelf hun overnachting voor de desbetreffende trainingsdagen reserveren door de gewenste overnachtingsdata te mailen naar: ENS-Receptie@enschede.valk.nl. Hierbij is het belangrijk dat u aangeeft dat u boekt op basis van uw deelname aan een module bij PMC.

Overnachtingen voor oriëntatie modules

Voor de oriëntatie modules (20-30 herregistratie punten) geldt dat de vóórovernachtingen vergoed kunnen worden.

Let op

Mocht u onverhoopt niet kunnen komen, denk dan aan het tijdig wijzigen of annuleren van uw reservering bij Van der Valk om annuleringskosten te voorkomen. Deze zijn namelijk voor eigen rekening.

Praktische informatie

 • Herregistratiewaarde: 55 punten;
 • Bovenstaande leerdoelen zijn een ingedikte vorm van de oorspronkelijke leerdoelen;
 • 2 keer twee dagen;
 • Trainer: Camiel Pas;
 • Individueel inschrijven of als bestuur voor 1 of meerdere modules;
 • Deze module is ook op maat te volgen;
 • Prijs: € 3000,- ex. BTW;
 • Bekijk hier de actuele startdata
Ga naar de bovenkant