Toekomstgericht onderwijs

Toekomstgericht onderwijs

 2.500,00

De module Toekomstgericht onderwijs is erop gericht om jou als schoolleider inzicht te geven en na te laten denken over wat van belang is voor het onderwijs van nu en de toekomst. Met behulp van literatuur en de input van experts over leren, innovatie, ICT, kwaliteit van onderwijs en veranderen ga je bezig met het uitdenken van een innovatief onderwijsconcept.


 • Herregistratiewaarde: 50 punten
 • Thema’s: Maatschappelijke en technologische ontwikkelingen. Visie gestuurd onderwijs
 • 2 keer twee dagen (start 09:00 tot uiterlijk 17:00 uur)
 • Trainer: Camiel Pas (en één of meerdere gastsprekers)
 • Onderdeel van deze module is ook het bestuderen van literatuur (zelfstudie) en een eventuele verwerkingsopdracht
 • Reserveer nu. Geen directe betaling nodig

Beschrijving

De module Toekomstgericht onderwijs is erop gericht om jou als schoolleider inzicht te geven en na te laten denken over wat van belang is voor het onderwijs van nu en de toekomst. Met behulp van literatuur en de input van experts over leren, innovatie, ICT, kwaliteit van onderwijs en veranderen ga je bezig met het uitdenken van een innovatief onderwijsconcept. Door middel van verschillende werkvormen word je gestimuleerd om vanuit andere perspectieven na te denken over wat toekomstbestendig onderwijs inhoudt. Tevens onderzoek je of de door jou bedachte innovatie ook wenselijk is in jouw eigen werkpraktijk.

De module bestaat uit twee keer een tweedaagse waarbij je tijdens deze vier dagen door middel van de input van gastsprekers gaat sparren met collega-directeuren uit het hele land. Daarnaast is er ruimte om je eigen uitdagingen, eventuele vragen of expertise te delen en wordt er van jou als deelnemer een actieve participatie verwacht.

Liever maatwerk? Dat kan! Laat van je horen!

 

 

 

 

ERVARINGEN VAN DEELNEMERS
“De meerwaarde van deze module voor de dagelijkse praktijk zat hem voor mij in het out of de box denken! Er zijn meer mogelijkheden dan je in eerste instantie zou denken.”
“Waarom ik PMC zou aanraden bij mijn collega’s? Om de fijne sfeer die er is, de goede inhoudelijke dagen en de directe relatie en bruikbaarheid voor de praktijk.”
“Een erg prettige nascholing die goed aansluit bij de vragen & thema’s in het onderwijs.”
“Deze module zou je je team en collega’s ook gunnen!”

Leerdoelen

 1. De deelnemer is geïnteresseerd in toekomstgericht onderwijs en heeft de aspiratie zich hierin verder te verdiepen.
 2. De deelnemer ontwikkelt een visie op toekomstbestendig onderwijs, en is in staat dit te verwoorden en te onderbouwen vanuit theoretische inzichten en praktijkvoorbeelden.
 3. De deelnemer reflecteert op eigen opvattingen over hoe leren zich voltrekt met behulp van inzichten die daarover tijdens de module worden ingebracht door experts.
 4. De deelnemer reflecteert op welke didactische aspecten er geïntervenieerd en/of geïnnoveerd kan worden binnen het onderwijsproces van een school en komt vanuit analyse tot een inventarisatie waar in de eigen school in het didactische proces de winst te behalen is als het gaat om het realiseren van toekomstbestendig onderwijs.
 5. De deelnemer komt tot een inventarisatie van technologie, ict en digitale ontwikkelingen die van betekenis en/of meerwaarde zijn in het realiseren van toekomstbestendig onderwijs. Vanuit reflectie op deze inventarisatie komt hij tot inzicht in welke technologie, ict en digi- tale ontwikkelingen van meerwaarde zijn voor zijn nieuw ont- worpen of geïnnoveerd onderwijsconcept.
 6. De deelnemer reflecteert op welke elementen van belang zijn voor het onderwijs van nu en van de toekomst. Op basis van verdiepte inzichten verkregen door reflectie ontwerpt hij een nieuw of geïnnoveerd onderwijsconcept en reflecteert op welk onderdelen hiervan betekenisvol zouden kunnen zijn binnen zijn eigen schoolsysteem.
 7. De deelnemer reflecteert op welke elementen van belang zijn voor het onderwijs van nu en van de toekomst. Op basis van verdiepte inzichten verkregen door reflectie ontwerpt hij een nieuw of geïnnoveerd onderwijsconcept en reflecteert op het concept.

Programmaboek

Klik en vraag gratis aan >

Korting op overnachtingen

Wij beschikken over een prachtige trainingslocatie in Gebouw N in Hengelo. Voor een aantal van u brengt dit met zich mee dat er ver gereisd moet worden en daarom een overnachting tussen de trainingsdagen wenselijk is.

Wij waarderen het dat u bij ons in Hengelo de opleidingen komt volgen en hebben daarom aantrekkelijke afspraken met Van der Valk Hotel Enschede gemaakt. Een modern 4 sterren hotel dat qua bereikbaarheid en ligging ideaal gesitueerd is en door eerdere deelnemers erg goed wordt gewaardeerd.

Kortingsaanbod

Voor elke deelnemer van PMC die een overnachting bij Van der Valk Enschede boekt op de trainingsdata van de module waarvoor de deelnemer ingeschreven staat, vergoeden wij twee overnachtingen inclusief twee keer ontbijt, twee keer diner inclusief twee drankjes (binnenlands gedestilleerd). Dit totale pakket heeft een waarde van €360,- tegen de door ons afgesproken tarieven voor 2023 met het van de Valk hotel.

Mocht u tijdens uw verblijf onder of gelijk aan dit bedrag verbruiken, dan is de volledige rekening voor PMC. Extra kosten als gevolg van bijvoorbeeld een eventuele voorovernachting of extra drankjes zijn voor eigen rekening. In die situatie vraagt Van der Valk om die extra kosten direct bij het uitchecken na de overnachting te voldoen. Let op: zij sturen dus geen rekeningen achteraf, maar willen de extra kosten gelijk incasseren.

Uiteraard kunt u alleen in aanmerking komen voor de door PMC geboden korting als u deelneemt aan een module bij PMC. De korting kan op geen enkel ander moment ingezet worden.

Deelnemers die ingeschreven staan voor een module bij PMC kunnen zelf hun overnachting voor de desbetreffende trainingsdagen reserveren door de gewenste overnachtingsdata te mailen naar: ENS-Receptie@enschede.valk.nl. Hierbij is het belangrijk dat u aangeeft dat u boekt op basis van uw deelname aan een module bij PMC.

Let op

Mocht u onverhoopt niet kunnen komen, denk dan aan het tijdig wijzigen of annuleren van uw reservering bij Van der Valk om annuleringskosten te voorkomen. Deze zijn namelijk voor eigen rekening.

Praktische informatie

 • Herregistratiewaarde: 50 punten
 • Prijs: €2.250,- ex. BTW
 • Thema’s: Maatschappelijke en technologische ontwikkelingen. Visie gestuurd onderwijs
 • 2 keer twee dagen (start 09:00 tot uiterlijk 17:00 uur)
 • Trainer: Camiel Pas (en één of meerdere gastsprekers)
 • Onderdeel van deze module is ook het bestuderen van literatuur (zelfstudie) en een eventuele verwerkingsopdracht leerdoelen zijn een ingedikte vorm van de oorspronkelijke leerdoelen
 • Bekijk hier de actuele startdata

Titel

Ga naar de bovenkant