Oriëntatie op de rol van trainer

Oriëntatie op de rol van trainer

 1.750,00

Met de oriëntatie module op trainer nodigen we je uit om een heel andere functie te verkennen. In deze dagen geven we je volop de kans te ervaren wat de rol van trainer in het onderwijsveld maar ook daarbuiten kan inhouden. We gaan je met heel verschillende actieve opdrachten zelf laten ervaren wat het vak van trainer vraagt en hoe je jezelf daarin kunt ontwikkelen. We bieden je vanzelfsprekend een veilige leersituatie waar je niet alleen zicht krijgt op het trainerschap maar ook ruimte krijgt om te reflecteren op of die rol mogelijk aantrekkelijk is om naast je directeurschap in te vullen of wellicht zelf wel je volgende loopbaanstap wordt.

  • Herregistratiewaarde: 30 punten
  • Thema’s: Wildcard
  • 2 Trainingsdagen
  • Trainer: Camiel Pas
  • Reserveer nu. Geen directe betaling nodig

Beschrijving

In deze module geven we je de kans te ervaren wat de rol van een trainer in het onderwijsveld maar ook daarbuiten kan inhouden

Met deze oriëntatie module op de rol van trainer nodigen we je uit om een andere rol naast die van schoolleider te verkennen. We gaan je met verschillende actieve opdrachten zelf laten ervaren wat het vak van trainer vraagt en hoe je jezelf daarin kunt ontwikkelen. We bieden je vanzelfsprekend een uitnodigende leersituatie waar je niet alleen zicht krijgt op het trainerschap maar ook ruimte krijgt om te reflecteren op of die rol mogelijk aantrekkelijk is om naast je directeurschap in te vullen of wellicht zelfs wel je volgende loopbaanstap wordt.

We richten ons in eerste instantie op het zijn van een inhoudelijke trainer voor een groep mensen binnen het onderwijs. Een dergelijke rol vraagt naast inhoudelijke expertise nadrukkelijk iets qua didactische en pedagogische kwaliteiten. Als trainer is daarnaast het kunnen bouwen aan het groepsklimaat en zien wat ieder individu nodig heeft in dat leerproces een cruciale vaardigheid.

In deze training is altijd een dagdeel een trainer aanwezig die zelf ook als directeur werkt of heeft gewerkt en zo ook vanuit eigen ervaringen met jullie in gesprek kan gaan.

We hopen met deze oriëntatie training op het trainersvak enthousiast te maken voor een dergelijke rol, maar ook als je besluit dat niet te doen biedt de training je opdrachten en oefeningen die in je directeurschap van waarde zijn.

Leerdoelen

  • De deelnemer brengt onder woorden in hoeverre het trainersvak voor hem een aantrekkelijke loopbaanstap zou kunnen zijn, gegeven zijn competenties, persoonlijkheid, ontwikkelpotentieel en bereidheid tot verder leren.
  • De deelnemer reflecteert op de trainerscompetenties en trainersvaardigheden die hij binnen zijn school en bestuur inzet. Hij verwoordt op welke punten hij zich verder zou moeten ontwikkelen voor een rol als trainer en wat dit zou betekenen voor zijn loopbaankeuzes.
  • De deelnemer reflecteert op zijn ambities, drives, talenten aangaande het geven van een training binnen de eigen school of bestuurlijke omgeving. Hij verwoordt op welke punten hij zich verder zou moeten ontwikkelen voor een rol als trainer en wat dit zou betekenen voor zijn loopbaankeuzes.

Programmaboek

Klik en vraag gratis aan >

Korting op overnachtingen

Wij beschikken over een prachtige trainingslocatie in Gebouw N in Hengelo. Voor een aantal van u brengt dit met zich mee dat er ver gereisd moet worden en daarom een overnachting tussen de trainingsdagen wenselijk is.

Wij waarderen het dat u bij ons in Hengelo de opleidingen komt volgen en hebben daarom aantrekkelijke afspraken met Van der Valk Hotel Enschede gemaakt. Een modern 4 sterren hotel dat qua bereikbaarheid en ligging ideaal gesitueerd is en door eerdere deelnemers erg goed wordt gewaardeerd.

Voor overnachtingen voor modules op een andere locatie dan Hengelo, mail naar administratie@pmcbv.nl.

Kortingsaanbod

Voor elke deelnemer van PMC die een overnachting bij Van der Valk Enschede boekt op de trainingsdata van de module waarvoor de deelnemer ingeschreven staat, vergoeden wij twee overnachtingen inclusief twee keer ontbijt, twee keer diner inclusief twee drankjes (binnenlands gedestilleerd). Dit totale pakket heeft een waarde van €360,- tegen de door ons afgesproken tarieven voor 2024 met het van de Valk hotel.

Mocht u tijdens uw verblijf onder of gelijk aan dit bedrag verbruiken, dan is de volledige rekening voor PMC. Extra kosten als gevolg van bijvoorbeeld een voorovernachting (in het geval van een training bestaande uit 4 trainingsdagen) of extra drankjes zijn voor eigen rekening. In die situatie vraagt Van der Valk om die extra kosten direct bij het uitchecken na de overnachting te voldoen. Let op: zij sturen dus geen rekeningen achteraf, maar willen de extra kosten gelijk incasseren.

Uiteraard kunt u alleen in aanmerking komen voor de door PMC geboden korting als u deelneemt aan een module bij PMC. De korting kan op geen enkel ander moment ingezet worden.

Deelnemers die ingeschreven staan voor een module bij PMC kunnen zelf hun overnachting voor de desbetreffende trainingsdagen reserveren door de gewenste overnachtingsdata te mailen naar: ENS-Receptie@enschede.valk.nl. Hierbij is het belangrijk dat u aangeeft dat u boekt op basis van uw deelname aan een module bij PMC.

Overnachtingen voor oriëntatie modules

Voor de oriëntatie modules (20-30 herregistratie punten) geldt dat de vóórovernachtingen vergoed kunnen worden.

Let op

Mocht u onverhoopt niet kunnen komen, denk dan aan het tijdig wijzigen of annuleren van uw reservering bij Van der Valk om annuleringskosten te voorkomen. Deze zijn namelijk voor eigen rekening.

Praktische informatie

Titel

Ga naar de bovenkant