Kennis- en kwaliteitsontwikkeling

Home » Winkel » Kennis- en kwaliteitsontwikkeling

Kennis- en kwaliteitsontwikkeling

 2.750,00

Kom tot een concrete verbetering of verbeterplan voor de kwaliteit van jouw organisatie


 • Herregistratiewaarde: 60 punten
 • Thema: kwaliteitsmanagement
 • 2 keer twee dagen (inclusief een eenmalig avondprogramma)
 • Trainer: Camiel Pas en Vera Kosterink (en één of meerdere gastsprekers)
 • Onderdeel van deze module is een ook het bestuderen van literatuur (zelfstudie) en een eventuele verwerkingsopdracht)
 • Reserveer nu. Geen directe betaling nodig

Beschrijving

Een concrete verbetering of verbeterplan voor de kwaliteit van jouw organisatie

Met de module Kennis- en kwaliteitsontwikkeling willen we directeuren (eventueel IB’er(s)) vanuit een integrale kwaliteitsbenadering zicht en inzicht laten krijgen op de domeinen die kwaliteit binnen de eigen organisatie bepalen. Om vervolgens de uitdagingen op het gebied van kwaliteit binnen het eigen systeem te identificeren, onderzoeken, analyseren en interpreteren als startpunt voor het initiëren en monitoren van selectie van interventies.

Opbrengst voor de leidinggevende zijn aantal geïnitieerde verbeteringen voor de eigen schoolorganisatie om te investeren op de kwaliteit in algemene zin en in het bijzonder op de onderdelen die als eerste aandacht nodig hebben vanuit belang en urgentie. Dat kan betekenen dat een van de deelnemers een verbetering initieert gericht op kwaliteitsverbetering in het onderwijsproces, terwijl een andere deelnemer een verbetering gaat initiëren op de relatie met ouders en partijen in de context omdat daar de kwaliteit onder druk staat.

De module bestaat uit twee keer een tweedaagse waarbij je tijdens deze vier dagen door middel van de input van gastsprekers gaat sparren met collega-directeuren uit het hele land. Daarnaast is er ruimte om je eigen uitdagingen, eventuele vragen of expertise te delen en wordt er van deelnemers een actieve participatie verwacht.

Liever maatwerk? Dat kan! Laat van je horen!

 

 

Leerdoelen

 1. De deelnemer is geïnteresseerd in de kwaliteit van zijn organisatie en heeft de aspiratie zich hierin verder te verdiepen.
 2. De deelnemer heeft inzicht in zijn eigen referentiekader betreffende kwaliteit en de relatie met het feitelijk functioneren van de organisatie en de output en outcome.
 3. De deelnemer reflecteert op de domeinen die van invloed zijn op de kwaliteit van zijn organisatie inclusief zijn eigen handelen hierin.
 4. De deelnemer reflecteert samen met de IB‘er(s) op alle domeinen die binnen het eigen systeem van invloed zijn op de kwaliteit. Aan de hand van nieuwe inzichten en expertise verkregen door reflectie komt hij tot een aantal verbeteringen. Hij reflecteert hierop en stelt de verbeteringen waar nodig bij.
 5. De deelnemer reflecteert samen met zijn IB‘er(s) op de domeinen die binnen het eigen systeem de meeste invloed uitoefenen op de kwaliteit. Op basis van nieuwe inzichten verkregen door reflectie komt hij tot een aantal verbeteringen. Hij reflecteert hierop en stelt de verbeteringen waar nodig bij.
 6. De deelnemer reflecteert op zijn eigen leiderschap en verbetergedrag betreffende de kwaliteitsontwikkeling binnen de organisatie. Vanuit verdiepend inzicht verkregen door reflectie en sparren met anderen komt hij tot een aantal verbeteringen. Hij reflecteert hierop en stelt de geïnitieerde verbeteringen waar nodig bij.

Programmaboek

Klik en vraag gratis aan >

Korting op overnachtingen

Wij beschikken over een prachtige trainingslocatie in Gebouw N in Hengelo. Voor een aantal van u brengt dit met zich mee dat er ver gereisd moet worden en daarom een overnachting tussen de trainingsdagen wenselijk is.

Wij waarderen het dat u bij ons in Hengelo de opleidingen komt volgen en hebben daarom aantrekkelijke afspraken met Van der Valk Hotel Enschede gemaakt. Een modern 4 sterren hotel dat qua bereikbaarheid en ligging ideaal gesitueerd is en door eerdere deelnemers erg goed wordt gewaardeerd.

Kortingsaanbod

Voor elke deelnemer van PMC die een overnachting bij Van der Valk Enschede boekt op de trainingsdata van de module waarvoor de deelnemer ingeschreven staat, vergoeden wij twee overnachtingen inclusief twee keer ontbijt, twee keer diner inclusief twee drankjes (binnenlands gedestilleerd). Dit totale pakket heeft een waarde van €360,- tegen de door ons afgesproken tarieven voor 2023 met het van de Valk hotel.

Mocht u tijdens uw verblijf onder of gelijk aan dit bedrag verbruiken, dan is de volledige rekening voor PMC. Extra kosten als gevolg van bijvoorbeeld een eventuele voorovernachting of extra drankjes zijn voor eigen rekening. In die situatie vraagt Van der Valk om die extra kosten direct bij het uitchecken na de overnachting te voldoen. Let op: zij sturen dus geen rekeningen achteraf, maar willen de extra kosten gelijk incasseren.

Uiteraard kunt u alleen in aanmerking komen voor de door PMC geboden korting als u deelneemt aan een module bij PMC. De korting kan op geen enkel ander moment ingezet worden.

Deelnemers die ingeschreven staan voor een module bij PMC kunnen zelf hun overnachting voor de desbetreffende trainingsdagen reserveren door de gewenste overnachtingsdata te mailen naar: ENS-Receptie@enschede.valk.nl. Hierbij is het belangrijk dat u aangeeft dat u boekt op basis van uw deelname aan een module bij PMC.

Let op

Mocht u onverhoopt niet kunnen komen, denk dan aan het tijdig wijzigen of annuleren van uw reservering bij Van der Valk om annuleringskosten te voorkomen. Deze zijn namelijk voor eigen rekening.

Praktische informatie

 • Herregistratiewaarde: 60 punten
 • Prijs: €2.750,- ex. BTW
 • Thema’s: Kwaliteitsmanagement
 • 2 keer twee dagen (start 09:00 tot uiterlijk 17:00 uur. Eenmalig een avondprogramma)
 • Trainer: Camiel Pas en Vera Kosterink (en één of meerdere gastsprekers)
 • Onderdeel van deze module is ook het bestuderen van literatuur (zelfstudie) en een eventuele verwerkingsopdracht leerdoelen zijn een ingedikte vorm van de oorspronkelijke leerdoelen
 • Bekijk hier de actuele startdata

Titel

Ga naar de bovenkant