Kennis- en kwaliteitsontwikkeling

Kennis- en kwaliteitsontwikkeling

 3.000,00

Werk aan je eigen kwaliteitshuis vanuit de vraagstukken die je zelf inbrengt! In de afgelopen jaren hebben we de module opnieuw vormgegeven. We bieden nog steeds een mooi overzicht van alle facetten die de kwaliteit mee bepalen in je school, maar bovenal de tips en support om vanuit je eigen rol het verschil te maken als het gaat om vraagstukken m.b.t. de kwaliteit op jouw school.


 • Herregistratiewaarde: 60 punten
 • Thema: kwaliteitsmanagement
 • 2 keer twee dagen (inclusief een eenmalig avondprogramma)
 • Trainer: Camiel Pas en Vera Kosterink (en één of meerdere gastsprekers)
 • Onderdeel van deze module is een ook het bestuderen van literatuur (zelfstudie) en een eventuele verwerkingsopdracht)
 • Reserveer nu. Geen directe betaling nodig

Beschrijving

Werk aan je eigen kwaliteitshuis!

In de afgelopen jaren hebben we de module opnieuw vormgegeven. We bieden nog steeds een mooi overzicht van alle facetten die de kwaliteit mee bepalen in je school, maar vertalen dit overzicht ook naar de praktijk op jouw school. Je vertrekt niet alleen met nieuwe inzichten en kennis over kwaliteit maar je hebt je eigen kwaliteitshuis ook uitgewerkt.

Het kwaliteitshuis blijkt zo geven deelnemers aan een geweldig hulpmiddel in het komen tot zicht op:

 1. Hoe het kwaliteitsproces op school is vormgegeven.
 2. Wat krachtig is maar ook welke kwetsbaarheden er zijn.
 3. Hoe een integrale aanpak eruit kan zien.
 4. Wat als eerste opgepakt kan en/of moet worden.

We besteden aandacht in de module aan de volgende onderwerpen zodat je het kwaliteitshuis ook kunt vullen vanuit diverse perspectieven. Een korte impressie van wat je zoal kunt verwachten:

 • Kwaliteitsmanagement
 • Introductie kwaliteitsdomeinen – onderwijskwaliteit
 • Prestatieanalyse
 • Besturen als aanspreekpunt van de onderwijskwaliteit
 • Procesmanagement
 • Kwaliteitsbenadering + rapport
 • Datateam methode door Gert Gelderblom
 • Van kwaliteitsvraagstuk naar veranderredenering
 • Audit / Collegiale visitatie
 • Kwaliteitsinterventie
 • Risicomanagement

Als bonus in deze module een workshop inclusief diner in het 1 sterren restaurant ’t Lansink. Onder de bezielende leiding van chef kok Lars van Galen ervaren we in zijn keuken wat het bieden van ster kwaliteit in een top restaurant/hotel vraagt.

Liever maatwerk? Dat kan! Laat van je horen!

 

 

Leerdoelen

 1. De deelnemer is geïnteresseerd in de kwaliteit van zijn organisatie en heeft de aspiratie zich hierin verder te verdiepen.
 2. De deelnemer heeft inzicht in zijn eigen referentiekader betreffende kwaliteit en de relatie met het feitelijk functioneren van de organisatie en de output en outcome.
 3. De deelnemer reflecteert op de domeinen die van invloed zijn op de kwaliteit van zijn organisatie inclusief zijn eigen handelen hierin.
 4. De deelnemer reflecteert samen met de IB‘er(s) op alle domeinen die binnen het eigen systeem van invloed zijn op de kwaliteit. Aan de hand van nieuwe inzichten en expertise verkregen door reflectie komt hij tot een aantal verbeteringen. Hij reflecteert hierop en stelt de verbeteringen waar nodig bij.
 5. De deelnemer reflecteert samen met zijn IB‘er(s) op de domeinen die binnen het eigen systeem de meeste invloed uitoefenen op de kwaliteit. Op basis van nieuwe inzichten verkregen door reflectie komt hij tot een aantal verbeteringen. Hij reflecteert hierop en stelt de verbeteringen waar nodig bij.
 6. De deelnemer reflecteert op zijn eigen leiderschap en verbetergedrag betreffende de kwaliteitsontwikkeling binnen de organisatie. Vanuit verdiepend inzicht verkregen door reflectie en sparren met anderen komt hij tot een aantal verbeteringen. Hij reflecteert hierop en stelt de geïnitieerde verbeteringen waar nodig bij.

Programmaboek

Klik en vraag gratis aan >

Korting op overnachtingen

Wij beschikken over een prachtige trainingslocatie in Gebouw N in Hengelo. Voor een aantal van u brengt dit met zich mee dat er ver gereisd moet worden en daarom een overnachting tussen de trainingsdagen wenselijk is.

Wij waarderen het dat u bij ons in Hengelo de opleidingen komt volgen en hebben daarom aantrekkelijke afspraken met Van der Valk Hotel Enschede gemaakt. Een modern 4 sterren hotel dat qua bereikbaarheid en ligging ideaal gesitueerd is en door eerdere deelnemers erg goed wordt gewaardeerd.

Voor overnachtingen voor modules op een andere locatie dan Hengelo, mail naar administratie@pmcbv.nl.

Kortingsaanbod

Voor elke deelnemer van PMC die een overnachting bij Van der Valk Enschede boekt op de trainingsdata van de module waarvoor de deelnemer ingeschreven staat, vergoeden wij twee overnachtingen inclusief twee keer ontbijt, twee keer diner inclusief twee drankjes (binnenlands gedestilleerd). Dit totale pakket heeft een waarde van €360,- tegen de door ons afgesproken tarieven voor 2024 met het van de Valk hotel.

Mocht u tijdens uw verblijf onder of gelijk aan dit bedrag verbruiken, dan is de volledige rekening voor PMC. Extra kosten als gevolg van bijvoorbeeld een voorovernachting (in het geval van een training bestaande uit 4 trainingsdagen) of extra drankjes zijn voor eigen rekening. In die situatie vraagt Van der Valk om die extra kosten direct bij het uitchecken na de overnachting te voldoen. Let op: zij sturen dus geen rekeningen achteraf, maar willen de extra kosten gelijk incasseren.

Uiteraard kunt u alleen in aanmerking komen voor de door PMC geboden korting als u deelneemt aan een module bij PMC. De korting kan op geen enkel ander moment ingezet worden.

Deelnemers die ingeschreven staan voor een module bij PMC kunnen zelf hun overnachting voor de desbetreffende trainingsdagen reserveren door de gewenste overnachtingsdata te mailen naar: ENS-Receptie@enschede.valk.nl. Hierbij is het belangrijk dat u aangeeft dat u boekt op basis van uw deelname aan een module bij PMC.

Overnachtingen voor oriëntatie modules

Voor de oriëntatie modules (20-30 herregistratie punten) geldt dat de vóórovernachtingen vergoed kunnen worden.

Let op

Mocht u onverhoopt niet kunnen komen, denk dan aan het tijdig wijzigen of annuleren van uw reservering bij Van der Valk om annuleringskosten te voorkomen. Deze zijn namelijk voor eigen rekening.

Praktische informatie

 • Herregistratiewaarde: 60 punten
 • Prijs: €3.000,- ex. BTW
 • Thema’s: Kwaliteitsmanagement
 • 2 keer twee dagen (start 09:00 tot uiterlijk 17:00 uur. Eenmalig een avondprogramma)
 • Trainer: Camiel Pas en Vera Kosterink (en één of meerdere gastsprekers)
 • Onderdeel van deze module is ook het bestuderen van literatuur (zelfstudie) en een eventuele verwerkingsopdracht leerdoelen zijn een ingedikte vorm van de oorspronkelijke leerdoelen
 • Bekijk hier de actuele startdata
Ga naar de bovenkant