Zelfstudie bij PMC: Investeren in je school op de momenten dat het jou past

Steeds meer directeuren ervaren de meerwaarde van een dag thuiswerken. Thuis of op een andere rustige werkplek lever je veelal met minder moeite kwalitatief betere output.

Met onze zelfstudie module School en ouders sluiten we aan bij de schoolleider die het fijn vindt om zelfstandig een module te doorlopen: leren waar en wanneer je dat zelf wilt.

De module kun je als directeur zelf thuis helemaal doorlopen, maar dat wat je produceert deel je wel met onder andere je team.

De eerste zelfstudie ervaringen:
– Wij krijgen van de huidige deelnemers terug dat ze het echt heel fijn vinden om op een door hun zelf gekozen moment zich in het thema te verdiepen en dan vanuit de gemaakte opdrachten heel gericht met het team in gesprek te kunnen gaan over de relatie school en ouders.
– Deelnemers hebben het gevoel dat de literatuur, voorbeelden en opdrachten ze sterkt in het samen neerzetten van een duidelijke lijn als het gaat om ouderbetrokkenheid/ouderparticipatie.

Tijdens de thuisstudie doorloop je als het ware een door ons geregisseerd proces. Op de momenten dat je onderdelen hebt afgerond bieden we support en fungeren we als sparringpartner. Uiteraard zijn we ook beschikbaar als vraagbaak.

Waar wij ook erg blij van zijn geworden is de terugkoppeling dat ook teamleden richting de directeuren aangeven dat ons materiaal ze echt helpt in het samen weer even scherp te krijgen hoe je als school en ouders het beste uit elkaar haalt.

Mocht School en ouders niet het thema zijn waar jij of je school nu de focus op wil leggen, dan hebben we nog een andere geweldige zelfstudie optie, namelijk onze module Persoonlijk leiderschap die je als ook als thuisstudie variant kunt doen. Sterker nog bij sommige opdrachten kun je zelfs je gezin betrekken, maar dat is natuurlijk aan jezelf.

Deel dit bericht

Bestel ons programmaboek. Geheel vrijblijvend en gratis. Kies voor inspiratie.

Kies voor PMC Herregistratie Schoolleider. Voor, door en met schoolleiders.