Oriëntatie op tijdelijk leiderschap

Oriëntatie op de rol van interim schoolleider biedt een breder kader dan enkel alleen interim schoolleider, feitelijk oriënteer je je in deze module namelijk op tijdelijk leiderschap.

Al werkend met de eerste deelnemers aan deze module realiseerden we ons namelijk dat als je het zzp frame van interim leider inruilt voor dat van tijdelijk leider, er zich een veel breder spectrum van potentieel aantrekkelijke rollen/taken/functies aandient, denk maar aan:

  • tijdelijk leiderschap als projectmanager,
  • tijdelijk leider op een school van een collega directeur die thuis nog harder nodig is dan op school,
  • tijdelijk leiderschap als kartrekker van een majeur ontwikkeltraject op bestuursniveau,
  • tijdelijk leiderschap als vliegende keep binnen het eigen bestuur.

Kenmerkend voor wat er van de leider gevraagd wordt in deze tijdelijkheid is, zo werd duidelijk, dat je razendsnel relaties moet kunnen opbouwen, tegelijkertijd een scherp oog moet hebben voor de vraag achter de vraag, een goed gevoel voor mensen en hun manieren van samenwerken moet ontwikkelen en mensen in hun kracht moet brengen en houden om samen de resultaten te realiseren. En als je daarin slaagt, pas echt klaar bent als je ook het afhechten zo weet vorm te geven dat je bijdrage overeind blijft en mensen zelf verder kunnen.

Tijdens de twee dagen gaan we door de belangrijkste ins en outs van tijdelijk leiderschap, maar wat nog belangrijker is, is de kans om tijdens deze dagen met elkaar te sparren over kansen, wensen, te nemen hobbels, ambitie en mogelijkheden om dichtbij eigen talenten een functie te vervullen binnen of zelfs buiten het onderwijs.

Wij zijn enthousiast en plannen regelmatig deze module – Oriëntatie op de rol van interim schoolleider ofwel….oriëntatie op tijdelijk leiderschap.

Voor vragen kun je altijd even bij ons aankloppen. Onze website staat vol informatie, maar je kunt ook altijd even bellen naar 06 – 267 063 82.

Deel dit bericht

Bestel ons programmaboek. Geheel vrijblijvend en gratis. Kies voor inspiratie.

Kies voor PMC Herregistratie Schoolleider. Voor, door en met schoolleiders.