Oriëntatie op de rol van bestuurder

Ontdek de onmisbare waarde van de bestuursrol met onze module: Oriëntatie op de rol van bestuurder

Met onze gloednieuwe module Oriëntatie op de rol van bestuurder hebben we een aantrekkelijke module ontwikkeld voor 30 herregistratie punten. In de rol van bestuurder komt alles samen wat leidinggeven zo ontzettend uitdagend en ook belonend maakt. Je mag met een groep directeuren en staf sturing geven aan het proces waarin je het verschil kunt maken voor leerlingen en ouders. Je geeft kinderen de kans zich te ontwikkelen en de wereld om hen heen te onderzoeken en ontdekken. Je brengt professionals in hun kracht en maakt samen het verschil. Tot zover de wervende advertentie waar je op zou reageren, nu over naar wat ook de realiteit is van het bestuurder zijn.

Je moet veel investeren in je interne en externe netwerk, hier en daar wat toxische personele vraagstukken oplossen, onderhandelen met de gemeente over een nieuw te bouwen school, zorgen dat de IKC vorming van de grond komt, een paar lijken uit de kast netjes begraven, zorgen dat de niet voldoende presterende scholen een verbetertraject ingaan, de GMR goed informeren en sparren met je Raad van Toezicht over o.a. de toekomst. Mocht je hier stiekem op aan gaan, laat je dan door middel van onze module eens inspireren door de bestuurders die wij hebben uitgenodigd om jullie uit te dagen en mee te nemen in hun rol. Leer van wat ze goed hebben aangepakt en de fouten die zij allicht ook hebben gemaakt.

Word je uiteindelijk toch geen bestuurder?
Dan heeft de module nog steeds perspectieven en gereedschappen geboden om als schoolleider het verschil te maken, best lekker voor jouw bestuurder. We kijken vol enthousiasme uit naar jullie aanmeldingen.

Deel dit bericht

Bestel ons programmaboek. Geheel vrijblijvend en gratis. Kies voor inspiratie.

Kies voor PMC Herregistratie Schoolleider. Voor, door en met schoolleiders.