Nieuwe herregistratie modules en -thema’s

Op dit moment treffen jullie op onze website nog veelal bekende modules omdat we die als eerste weer hebben laten herregistreren. Nieuwe herregistratie modules en -thema’s volgen spoedig. Al wel hebben we twee zelfstudiemodules toegevoegd. Namelijk de module Zelfstudie Persoonlijk leiderschap (let op: de module heeft dezelfde naam als de fysieke module Persoonlijk leiderschap, maar is inhoudelijk en qua opdrachten een andere module) en de module School & Ouders.

Nieuwe modules: In het najaar van 2023 komen we ook met tenminste twee nieuwe modules:

Oriëntatie module I.
1.     Oriëntatie op de rol van bestuurder van een onderwijsstichting.
2.     Oriëntatie op een interim rol binnen het onderwijs.

Oriëntatie module II.
3.     Oriëntatie op een rol als adviseur binnen het onderwijs.
4.     Oriëntatie op een rol als trainer binnen het onderwijs.

We laten deze modules in het voorjaar registeren en verwachten dat deze per module tussen de 25 en 35 punten herregistratiewaarde gaan opleveren. Wat we al wel met zekerheid kunnen zeggen is dat het voor jullie herkenbare PMC modules gaan worden met veel ruimte om te sparren, externe ervaringsdeskundigen, praktische opdrachten en beperkte belasting buiten de dagen om.

Toekomstige module: Je team in beweging brengen

Daarnaast hebben we voor 2024 nog een module op de rol staan die jullie zeker ook zal aanspreken. We zijn in de eerste fase van het uitdenken van een module die heel specifiek gaat over je team in beweging brengen en houden en hoe je daar zelf vanuit je kracht en talent input aan kunt geven. Ook hier zijn suggesties en/of ideeën natuurlijk altijd welkom.

Zelf willen we in deze module ook een aantal outdoor elementen toevoegen om te voorkomen dat we alleen maar denken over teamontwikkeling, zonder zelf als deelnemersgroep te ervaren hoe je een team in beweging brengt. Maar zoals gezegd het is nog heel pril dus denk vooral mee.

Tenslotte gaan we naast ons huidige aanbod van zelfstudiemodules nog meer zelfstudiemodules ontwikkelen die in het najaar van 2023 binnen onze eigen online omgeving gevolgd kunnen worden. We hebben al een aantal thema’s in gedachten die we zo willen aanbieden. Bijvoorbeeld een serie van mini modules over leiderschap, die samen een aantal punten opleveren.

Genoeg ontwikkeling in dit jaar, maar direct in 2023 op 24 en 25 januari starten we ook alweer met een van mijn persoonlijke favoriete module Toekomstgericht onderwijs.

Een unieke module door de combinatie van verschillende perspectieven die gastsprekers inbrengen over Toekomstgericht onderwijs en de verrassende ideeën die er in de groep zelf naar boven komen, vanuit de uitdaging ook een eigen toekomst bestendig onderwijsconcept uit te denken.

Deel dit bericht

Bestel ons programmaboek. Geheel vrijblijvend en gratis. Kies voor inspiratie.

Kies voor PMC Herregistratie Schoolleider. Voor, door en met schoolleiders.