Maatwerk PMC – aftrap programma Sotog

Veel schooldirecteuren en bestuurders kennen ons van onze herregistratiemodules, maar niet iedereen weet dat we die modules ook op maat maken en uitvoeren voor besturen en groepen leidinggevenden. Op basis van zorgvuldig overleg met de opdrachtgever en leidinggevenden stellen we een programma op dat aansluit op de behoeften en wensen. Dit programma maakt veel impact op het bestuur en/of de leidinggevenden. Gedurende het programma sparren deelnemers intensief met elkaar, benutten elkaars expertise en inzichten, wordt er gebouwd aan de onderlinge relaties en zo als leidinggevend collectief geïnvesteerd op de totale organisatie.

Een mooi voorbeeld hiervan is het maatwerk opleidingstraject dat we voor Sotog hebben mogen samenstellen en uitvoeren:

We hebben in de afgelopen weken met alle leidinggevenden van Sotog de aftrap gedaan van de module In relatie staan tot de omgeving, als onderdeel van een meerjarig maatwerk opleidingstraject. Een uitdagende reis die leidinggevenden door het hele land bracht en ze zicht en inzicht bood op de vele uitdagingen in de context van het (speciaal) onderwijs. Mooi om in alle gesprekken te horen dat regie voeren op de context vooral heel veel investeren betekent, namelijk investeren in het samen tot de beste oplossing komen voor kinderen en ouders die net iets anders vragen aan professionals. Dat de beste keuze voor een kind tot gevolg heeft dat alle betrokkenen een extra stap moeten zetten, soms wel meer dan één, werd ook nog eens bevestigd.

Voor ons was het erg bijzonder om te ervaren dat een organisatie als Sotog consequent blijft denken in kansen en mogelijkheden en beschikt over betrokken, volhardende professionals en leidinggevenden die dat iedere dag opnieuw samen vorm weten te geven. Je kunt de context niet altijd naar je hand zetten, zoveel werd duidelijk, maar je kunt wel trouw blijven aan je eigen visie dat kinderen (steeds opnieuw) een kans verdienen.

Voor PMC herregistratie schoolleider B.V. zijn deze maatwerktrajecten een unieke mogelijkheid. Wij vinden het erg leuk om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van scholen. Als organisatie willen we mensen in hun kracht houden en zetten door ze te inspireren, te voeden met nieuwe inzichten en expertise en ruimte te bieden om met elkaar te sparren over dat wat er in hun leiderschap/professionaliteit echt toe doet. Dat deelnemers zich op basis van het volgen van de gekozen modules ook nog eens kunnen herregistreren is daarbij een mooie bonus.

Heb je als bestuur een wens/vraag over het ontwikkelen van je stichting? Stel ze gerust. Wij denken graag met je mee. Je kunt ook altijd even bellen naar 06 – 267 063 82.

Deel dit bericht

Bestel ons programmaboek. Geheel vrijblijvend en gratis. Kies voor inspiratie.

Kies voor PMC Herregistratie Schoolleider. Voor, door en met schoolleiders.