• 06 - 267 063 82
  • Ma - Za: 8:00 - 18:00
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

BLOG

Workshop: Innovatie op school

Herregistratie Schoolleider presenteert:

Innovatie op school. Doe als een startup en begin met experimenteren.

 

Ook scholen moeten inspelen op de snelle, vaak technologie gedreven veranderingen die er gaande zijn in de omgeving. Op veel scholen staat innovatie en vernieuwing dan ook op de agenda. Vaak zijn er wel innovatieve ideeën te ontdekken op scholen, maar dan is de vraag: is het een kansrijk idee? En hoe maak je het idee concreet? Het is slim om dan als een startup te handelen. Startups maken eerst een prototype van hun idee en toetsen deze vroegtijdig onder klanten. Zij weten zo snel of ze op de goede weg zitten. Bedrijven als Facebook en Dropbox zijn zo begonnen. Herregistratie Schoolleider gelooft in deze aanpak en biedt haar klanten daarom een unieke workshop aan.

 

Begin met de klant

Hoe geweldig jij je idee ook vindt, er is maar één die over het lot beslist: jouw klanten. Dus: de leerling, zijn ouders en andere belanghebbenden. Los je met jouw idee ècht een klantprobleem op? Welke waarde voeg je toe? Daar kom je achter door een prototype (of: halfproduct) van het idee te maken en te toetsen onder klanten, via kleinschalige, kwalitatieve experimenten. Je stelt daarbij elementaire vragen, zoals: Wat vind je hiervan? Maakt deze oplossing school/onderwijs leuker, makkelijker, zorgelozer, relevanter, etc.? Zou je deze oplossingen afnemen? De klantreacties bepalen of en waarin je moet bijsturen. De kans bestaat dat je na de test het hele idee afblaast.

 

Hoe bouw je een prototype?

Herregistratie Schoolleider biedt een workshop aan waarin schoolleiders worden meegenomen in de wereld van startups, experimenten en prototypes. In een dagdeel leren de deelnemers onder meer het volgende:

  • Hoe werken startups en wat kunnen scholen ervan leren?
  • Welke vormen van prototypes zijn er?
  • Hoe maak je een prototype van jouw idee?
  • Hoe toets je het prototype onder de klanten?
  • Wat doe je met de resultaten uit de praktijktoets?

Aan de hand van een casus werken de deelnemers in kleine groepjes een prototype bij een idee uit. Dat mag ook een bestaand idee zijn dat de deelnemers meenemen naar de workshop. 

 

Meedoen?

De workshop vindt plaats op woensdag 12 december 2018, van 09.00 tot 12.30 uur in Utrecht.
De sessie staat onder leiding van Duchateau Business Empowerment, partner van Herregistratie Schoolleider.
De kosten voor de workshop bedragen € 125,- (excl. BTW).
Als je in 2018 een module bij Herregistratie Schoolleider hebt afgenomen (of ingepland hebt staan), dan bedragen de kosten slechts € 100,-.

 

Inschrijving Workshops

De met een (*) gemarkeerde velden zijn verplicht.

 
 
 
 

 

Pin It

Meer informatie?

Inschrijven Nieuwsbrief

Laatste Nieuws