• 06 - 267 063 82
  • Ma - Za: 8:00 - 18:00
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

BLOG

Workshop: Onderzoekend leren

Herregistratie Schoolleider presenteert:

Start met onderzoekend leren op jouw school

 

Kinderen zijn van nature veel creatiever dan volwassenen. Dat komt omdat een kind nog geen conventies kent. ‘Dit hoort nu eenmaal zo’ komt nog niet voor in het brein van een kind. Wanneer het onderwijs gebruik maakt van deze natuurlijke nieuwsgierigheid bij kinderen, dan wordt het onderwijsaanbod betekenisvol en is de leerling intrinsiek gemotiveerd om actief te onderzoeken en ontdekken. Dit is de kerngedachte van ‘onderzoekend leren’. Herregistratie Schoolleider vindt onderzoekend leren belangrijk en biedt haar klanten daarom een waardevolle, praktische workshop aan.

 

Wat is onderzoekend leren?

Onderzoekend leren is een werkvorm die kinderen aanspoort de wereld om hen heen actief te onderzoeken en ontdekken. Bij onderzoekend leren zijn kinderen, buiten de klassikale leermomenten om, actief bezig met het leerproces. Het verbetert de kwaliteit van leren, doordat kinderen van en met elkaar leren en ontdekken. Bij onderzoekend leren worden zeven stappen doorlopen: de onderzoekend lerencyclus (Kemmers en Van Graft, 2007).

Maatschappelijk relevant

Onderzoekend leren sluit perfect aan bij de snelle veranderingen in de maatschappij. Vroeger waren de hoeveelheid kennis en het aantal mogelijkheden voor beroepskeuze relatief beperkt, maar tegenwoordig – met alle digitale middelen die er zijn – neemt de kennis zo snel toe, dat het haast niet te voorspellen is hoe onze maatschappij er over twintig jaar uit zal zien.

 

Starten met onderzoekend leren

De meeste leerkrachten in het basisonderwijs hebben zelf geen of nauwelijks ervaring met onderzoek. Om van onderzoekend leren in de klas een succes te maken, biedt Herregistratie Schoolleider een workshop aan waarin onder meer in wordt gegaan op de volgende vragen:

 

  • Wat is onderzoekend leren?
  • Wat zijn de stappen in de onderzoekend lerencyclus?
  • Hoe voer je de onderzoekend lerencyclus in de praktijk uit?
  • Wat zijn de succesfactoren bij onderzoekend leren?

 

In de workshop gaan de deelnemers – in kleine groepjes – aan de hand van een casus aan de slag met het opzetten van een plan voor onderzoekend leren.

 

Meedoen?

De workshop vindt plaats op woensdag 7 november 2018, van 09.00 tot 12.30 uur in Utrecht.
De sessie staat onder leiding van Duchateau Business Empowerment , partner van Herregistratie Schoolleider.
De kosten voor de workshop bedragen € 125,- (excl. BTW).
Als je in 2018 een module bij Herregistratie Schoolleider hebt afgenomen (of ingepland hebt staan), dan bedragen de kosten slechts € 100,-.

De mogelijkheid bestaat om ook leerkrachten van jouw school in te schrijven voor deze workshop.

 

Inschrijving Workshops

De met een (*) gemarkeerde velden zijn verplicht.

 
 
 
 

 

Pin It

Meer informatie?

Inschrijven Nieuwsbrief

Laatste Nieuws